SSBK bedriver hundägarutbildning både i vardagsträning och olika tävlingsgrenar. Oavsett om du vill gå en kurs för nöjes skull eller nå högre mål är du välkommen på kurs hos oss. Hit får alla hundar komma så länge de är vaccinerade och ID-märkta enligt SKK:s och Jordbruksverkets bestämmelser. Det krävs att du som förare är medlem i klubben för att gå kurs, delta på aktiviteter och träna på klubben.

Åldersgräns
Barn och ungdomar som vill träna hund bör i första hand vända sig till Sveriges Hundungdom. Finns det anledning att inte vända sig till dem har SSBK en åldersgräns på 12 år. Vid låg ålder är det obligatoriskt att en vuxen är med vid varje kurstillfälle.

Kurser
Klubben har inga rullande kursstarter. Så fort en kurs planeras hittar du den under menyfliken Gå kurs hos oss - Planerade kurser. Tyvärr går det inte att föranmäla sig till någon kurs. Det är först till kvarn som gäller för att alla ska ha samma chans att få plats. Det kan också hända att en kurs ställs in när det är för få anmälningar. Nedan finns länkar med beskrivningar av våra vanligaste kurser. Ibland erbjuder vi också olika specialkurser som inte finns med i beskrivningarna nedan.

Behöver du hjälp angående vilken kurs som skulle passa dig/er eller andra frågor om träning är du välkommen att mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet.

Valpkurs

Unghund

Allmänlydnad

Brukslydnad

Sök(personsök)

Spår(personspår)

Agility

Freestyle

Rallylydnad

IPO spår

IPO BH

IPO lydnad

Clinic: kort kurs som fokuserar på ett moment. Kommer att hållas för tävling och allmänlydnad

Nose work

Barmarksdrag