Hundägarutbildningssektorn, - HUS, ansvarar för klubbens hundägarutbildning.

 

Ansvariga: Yvonne Andersson är sammankallande för tillfället. Annette Lundgren sköter kurskansliet.  

Sektorns huvudsakliga uppgift är att planera och arrangera klubbens kursverksamhet . Tillsammans med våra  instruktörer försöker vi erbjuda flertalet kurser varje år. Vårt mål är att det ska finnas en kurs för alla, oavsett vad man har för hund, vad man vill träna på och hur höga mål man har.  Aktuellt kursutbud hittar du under menyfliken Gå kurs hos oss - planerade kurser.

En annan viktig uppgift för HUS är att ansvara för att utbilda nya instruktörer samt vidareutbilda de instruktörer som redan finns på klubben.

Utbildning till instruktör

Hos oss på SSBK är första steget att man testar på hur det är att vara instruktör genom att gå som elevinstruktör bredvid en erfaren instruktör. För att vara aktuell som elevinstruktör så ska man ha egen hunderfarenhet, ett genuint hund- och människointresse och intresse för pedagogik. Man måste ha i åtanke att det inte är hunden i kursekipaget som vi utbildar utan människan. Instruktörens uppgift är helt enkelt att lära hundägaren att träna sin hund efter individens eget behov. För att få gå instruktörsutbildningen hos Svenska Brukshundklubben eller Svenska Agilityklubben behöver du också ett rekommendationsbrev från din klubb, SSBK.

När man har arbetat som instruktör under en tid finns möjlighet till vidareutbildning.  Mer information om dessa utbildningar och vad som krävs, finns att läsa på Svenska brukshundklubbens hemsida

http://www.brukshundklubben.se/funktionar/hundagarutb/instruktor/

Om du har frågor eller är intresserad och vill veta mer kontaktar du, Yvonne Andersson på mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.