På grund av tekniska problem mellan 2-6 mars har mejl som skickats till SSBK.se inte kunnat levereras. Om du skickat mejl till oss (SSBK) under denna period var vänlig skicka mejlet en gång till.


Uppletande av föremål

Inlärning - erfarenhetsutbyte - hemliga tips

Uppletande av föremål ingår som ett specialmoment i högre och elit klass bruks. Ett högt betyg på uppletande är av stort värde för slutresultat. Momentet innebär att hunden ska leta efter 3 / 4 föremål inom ett område som är 50 x 50 m. Hunden ska jobba snabbt, målmedvetet och bära föremålen till föraren utan att tugga.

Fredag den 5 april kl 18:00 - 20:00 samlas vi och samtalar om inlärning, erfarenhet och du får också hemliga tips.

Lördag den 6 april kl 10:00 - 15:00 tränar vi praktiskt, vi delar upp oss i grupper om vi blir många.

Lunch kl 12:00 - 13:00, finns att handla i vår nya servering till vettigt pris.

Alla tävlande med inriktning bruks är välkomna - detta är ett tillfälle att inspireras, få hjälp med eventuella problem och att träna med okända föremål och tävlingslikt. För att delta ska du ha startat i appellklass. Din hund ska kunna vara lös och komma på inkallande, den ska också kunna bära ett föremål och lämna det hos dig.

Önskar du kunskap om uppletande av föremål men saknar förkunskaper är du välkommen som åhörare/åskådare under fredagen och/eller lördagen.

Kostnad 100 kr för SSBK medlem. Betalas på fredagen.
Medlem från annan klubb betalar 300 kr.
Lunch från vår nya servering betalar du själv.

Ansvarig: Anne-Marie Folkesson, anmäl att du kommer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkomna!

Vi gratulerar!

Varmt grattis till Emelie Billander, Susanna Lönngren och Mikaela Lönngren som certifierats som SBK Insytruktörer i specialsök.

Bli medlem i Stockholms Södra Brukshundklubb

Du kan nu teckna medlemskap i Stockholms Södra Brukshundklubb genom att gå in på denna länk:

 

https://www.brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/bli-medlem/teckna-medlemskap/  

 

Tips! Rallylydnadskurs för Anna Larsson

Nu har ni som gillar rallylydnad ett gyllene tillfälle då Anna Larsson (som deltagit på SM i rallylydnad och skrivit ett flertal böcker) kommer och håller kurs hos oss den 13 och den 14 april.

Läs mer under menyn Kurs/Evenemang, Pågående kurser/evenemang.

Under hösten kommer det finnas 2 kurser som behöver ha teori samtidigt i klubbstugan.
Vi hoppas att vi kan samarbeta och ge dem lugn och ro när det inträffar, så ta gärna din kopp kaffe/dricka och gå ut på altan.

//Klubben

 

Den som låser upp klubbstugan måste se till att det blir låst igen, antingen låsa själv el kolla att någon annan har nyckel och låser när de går!

Mvh Ordf Yvonne

------------------------------