Nedan finns beskrivningar på agilitykurser som SSBK brukar kunna erbjuda. För att se planerade kursstarter klickar du här.

 

Agility förberedande kurs
Denna förberedande agilitykurs är för hundar från 5 månader och uppåt. Under denna kurs går vi igenom grundläggande lydnadsmoment som är bra att ha inför en kommande agilitykarriär. Vi lägger stort fokus på samarbete, lek och fart men även att kunna vara lugn och koncentrerad. Viss början av hinderinlärning kommer att ingå. I teorin ingår viss allmän hundkunskap samt utökad teori om hur man jobbar med en blivande agilityhund.


Nybörjarkurs 
På denna kurs får du lära dig grunderna i agility. Vi går igenom vilka olika hinder som finns och hur man lär sin hund att genomföra dessa. Passar de som aldrig provat agility tidigare.
Krav för deltagande: Hunden måste vara minst 1 år och ha god allmänlydnad. Agility är en sport som kräver att hunden kan tränas utan koppel.


Fortsättningskurs 1

Denna kurs vänder sig till ekipage som gått nybörjarkurs eller fortsättning 1 tidigare men som vill ha repetition. Hunden kan utföra de flesta olika hindertyperna. Här får du lära dig handling (hur du styr din hund på banan). Vi tränar på olika hinderkombinationer och lätta banor.

Krav: Ni har gått en nybörjarkurs eller har redan motsvarande kunskaper. Hunden kan utföra de flesta av de olika hindertyperna. Hunden måste vara minst 1 år och ha god allmänlydnad. Agility är en sport som kräver att hunden kan tränas utan koppel.


Fortsättningskurs 2
På denna kurs går vi igenom en mer avancerad handling på lite svårare hinderkombinationer och hela banor. För de som är tävlingsintresserade får ni tips och grundläggande kunskaper för att i framtiden kunna tävla. Denna kurs vänder sig till de som har grundläggande kunskaper i handling eller de som genomgått fortsättningskurs 1 ovan och är redo för mer avancerad handling och större utmaningar.


Inför tävling
Kursen är till för dig som vill träna mer tävlingsinriktat och kanske har planer att börja tävla. Vi går igenom mer handling, banvandringar och kör banor på ett mer tävlingsinriktat sätt.